Luontainen vaihtoehto paranemiseen

Käytännön hoitokokemuksia

Otsikko

Nainen n 45v. Liian vähän verihiutaleita

Nainen tulee vastaanotolleni suolistovaivojen ja väsymyksen takia. Todetaan laaja aminohappojen ja B-vitamiinien puute. Ruokavaliosta karsitaan tärkkelykset. Neljän kk kuluttua hän tulee kontrollianalyysiin ja kertoo, että suolistovaivojen katoamisen lisäksi verihiutaleiden määrä on noussut 50 -> 130! Verihiutaleiden määrää on aiemmin vuosikaudet tarkkailtu lääkärissä.

Takajaloistaan halvaantunut 10v. kissa

Tyttökissa halvaantuu täysin takapäästään noin kuukauden kuluttua kissaveljensä kuolemasta. Lääkärissä käytetty, eikä löydetty muuta kuin vähäinen kaliumin puute, joka yksinään ei selitä halvaantumista. Aloitettu kalium isolla annostuksella (700mg/pvä). Homeopatiassa Ignatian oirekuvauksessa lukee "surun aiheuttama halvaus". Annettu Ignatia C200 illalla lääkärikäynnin jälkeen. Seuraavana päivänä kissa JUOKSEE. Takapää on vielä holtiton, eikä esim. liukkaalta pinnalta hyppääminen onnistu. Ulosteesta tehdystä analyysista selviää myös laajat B-vitamiinipuutokset. Kissa saa säännölisesti kaliumia ja B-vitamiineja, sekä muutaman lisäannoksen Ignatiaa ja on kuukauden kuluttua halvaantumisesta aivan entisensä. 

Hemoglobiini 85 ja ärtynyt suoli


Nuori äiti jolla kroonisia suolisto-ongelmia, diagnosoitu IBS. Veriripulia. Uutena ongelmana jatkuva hemoglobiinin lasku. Aloitushetkellä 85! Lääketieteen puolelta ehdotettu sekä rautainfuusiota, että veritankkausta. Totesin hänellä olevan proteiiniaineenvaihdunnan häiriö, joka johti hemoglobiinin laskuun ja punasolujen alhaiseen määrään. Aloitettiin puutteellisimpien ravintoaineiden tankkaus ja vähähiilihydraattinen ruokavalio. Hoito alkoi heinäkuussa. Veriripuli loppui muutamassa viikossa. Ravintoaineiden tarkistus noin kolmen kk:n kuluttua ja sen mukaiset uudet suunnitelmat valmisteisiin ja annostuksiin. Marraskuun alussa hemoglobiini 128 ilman veritankkausta. Keskeisimmässä osassa koko prosessia oli vitamiini B6! Suoliston hoito jatkuu vielä. 

Kaikkialle pissaileva kissa

Kyseessä muutaman vuoden ikäinen leikattu tyttökissa, joka alkanut pissailemaan valtavia lammikoita kaikkialle muualle paitsi hiekkalaatikkoon. Kissa on pelokas ja kulkee seinän vieriä pitkin. Ei syö eikä juo kunnolla. Karvaa lähtee valtavasti. Lähimenneisyydessä muutto ja koiranpennun tulo talouteen. Kissan pissanäytteestä todettu valtava B6 ja vähäinen C-vitamiinin puute. B6 annostellaan "hevosen annoksilla" eli 200mg päivässä (ja sanottakoon tässä, että virallisten suositusten mukaan aikuisen ihmisen tarve on 3-4mg/pvä!!) Muutaman päivän kuluttua kissa alkaa saada ruokahalunsa takaisin ja syö normaalisti. Myös pissailu vähenee. Reilun viikon kuluttua kissa on oma itsensä ja pissaa taas hiekkalaatikkoon! B6 annosta vähennetään reilusti ja kissan tilaa seurataan. B6 pysyy kissan lisäravinteena varmasti aina koska on todella helposti stressaava yksilö.

Nuori nainen ja rytmihäiriöt 

Nainen n.30v. kärsinyt kilpirauhasen toimintahäiriöstä sekä 3,5 vuotta yötä päivää jatkuneista rytmihäiriöistä. Lääketiede ei ole löytänyt syitä rytmihäiriöihin. Vahva B6 käyttöön ja rytmihäiriöt katoavat viikon sisällä. Myös kilpirauhasen toimintaa tuetaan tarvittavilla ravintoaineilla ja oikealla ruokavaliolla. 

Nuori odottava äiti 

nuori äiti raskausviikolla 30 tulee vastaanotolle. Lähimenneisyydessä aivoinfarkti, jatkuvaa voimakasta migreeniä ja pahoinvointia. Vauvan kasvu pysähtynyt. Suunnitellaan sektiota ennen laskettua aikaa aivoinfarktiriskin takia. Suunnitellaan ruokavalio uusiksi ja lisätään runsaasti puuttuvia ravintoaineita, jotka tällä kertaa olivai rasvahapot ja B-vitamiinit. Migreeniä ei enää ilmennyt, vauvan kasvu alkaa. Lopulta vauva syntyy täysaikaisena 4kg painoisena ja sekä äiti että vauva voivat hyvin. Jatkotutkimuksissa todetaan vielä B6 vitamiinin puute, jota lisätään ravintoaineena korjaamaan infarktista johtuneita hermovaurioita.

30v. nainen ja reuma

Nainen tulee vastaanotolleni tuettuna ja autettuna, ranteissa ja polvissa tuet. Kertoo pahimpina päivinä istuvansa pyörätuolissa kun ei pysty itse kävelemään kipujen ja heikkouden takia. Kasvot ovat turvoksissa ja pöhöttyneet reumalääkkeistä. On sairaseläkkeellä.

Tehdään analyysi, todetaan monien ravintoaineiden vakavia puutteita ja ruokavalio korjataan hänelle sopivaksi.

Menee alle vuosi ja nainen on täysin työkykyinen, voi hyvin, reumadiagnoosi ja sairaseläke perutaan. Lenkkeilee neljän koiran kanssa luonnossa ja kertoo ettei enää koskaan palaa vanhoihin tapoihin ja tottumuksiin.

Erään pariskunnan tarina


Nainen tulee vastaanotolleni reuman takia. Ruokavaliomuutos ja oikeat ravintolisät käyttöön. Reuma häviää muutamassa viikossa. Verikokeissa ja ultratuissa nivelissä ei mitään merkkiä reumasta.

Seuraava ongelma lapsettomuus. Naisella todettu monirakkulaiset munasarjat, raskaaksi tuleminen erittäin epätodennäköistä. Ruokavaliodieetti jatkuu entisellään, lisäksi otetaan homeopaattiset lääkkeet ja sillä hetkellä puuttuvat ravintoaineet käyttöön. Muutaman kuukauden päästä gynekologi toteaa ultralla aivan normaalit munasarjat - ei monirakkulaista!!

Vauvaa ei vain kuulu... mies tutkitaan lääkärillä. Sperma todetaan lähes hedelmättömäksi. Lääkärissä suunnitellaan hedelmöityshoitoja, aika suunnitteluun varataan. Kumpikin ottavat käyttöön ravintolisän, joka lisää hedelmällisyyttä, sekä kummallekin omat homeopaattiset lääkkeet. Reilun kuukauden kuluttua raskaus alkaa luonnollisesti. Lääkärikäyntejä ja hedelmättömyyshoitoja ei tarvita!!

10 vuotias poika

Oireet: Jatkuva päänsärky, koulusta tullessa pää särkee ja oksentaa lähes päivittäin. Muisti ja keskittymiskyky täysin hukassa. Kalpea kuin lakana.

Analyysissa totesin kotimaiset viljat yliherkkyyttä aiheuttaviksi. Testasin myös hivenaineet jotka osoittautuivat täysin puuttellisiksi.

Hoito aloitettiin, pojan päänsäryt jäivät siihen päivään. Hän oli ilman viljoja 6 kk jonka jälkeen pikkuhiljaa pystyi niitä sietämään. Monivitamiin- ja hivenainelisällä saatiin tasot kohdilleen jo muutamassa viikossa!

n. 70 vuotias mies

oireet: nivelreuma todettu vuosikymmeniä sitten

Analyysissä todettiin ruoka-aineyliherkkyydet ja mies otti Detox-puhdistuskuurin x 10.

Sen seurauksena jätti lääkärin valvonnassa reumalääkkeet kokonaan pois, sillä miksi syödä lääkkeitä jos ei kerran kipuja ole!

n. 45 vuotias mies

oireet: 15 vuotta kärsinyt psoriasiksesta sekä erilaisista limakalvotulehduksista

Analyysissä todettiin lähinnä maitotuotteet haitallisiksi. Myös Kalsiumtaso oli täysin nollissa.

Psoriasis hävisi alle viikossa!

3 vuotias poika

oireet: kuiva kutiava ihottuma ja levottomuus (lähes diagnosoitu adhd)

Analyysissä todettu mm. maitotuotteet, kananmuna ja soija haitallisiksi aineiksi. Hivenaineet  ja b- vitamiinit puuttuivat kokonaan. Täysi työ saada lapsi olemaan paikoillaan analyysin ajan.

Lapsi tulee 2 kk kontrolliin ja on kuin toinen persoona, aivan rauhallinen ja iloinen. Ihokin näyttää kuin siinä ei mitään olisi ollutkaan. ADHD diagnoosi peruttu.

n. vuoden ikäinen koira

oireet: paha kroonisoitunut suolistotulehdus

Ripuloi jatkuvasti, usein jopa verta. Yleiskunto erittäin heikko, karvaa lähtee läiskittäin. Piikin uhka lääkäristä...

Ruokavaliosta gluteenia sisältävät ainesosat pois, vitamiineja ja hivenaineita tilalle. Erikoisruoista myös tarkistettiin mikä sopii ja mikä ei. Tulos on että koira voi jo kolmen päivän jälkeen erinomaisesti, ei ripuloi ja kunto muutenkin kohentunut. Sittemmin saanut myös terveet pennut!

Nainen n. 60v. 

voimakasta vapinaa käsissä 

Kokonaiskartoituksessa usea eri elinjärjestelmä epätasapainossa. Analyysissä todettu valtaisa aminohappojen, sekä B-vitamiinien puute. Hän aloittaa näiden tankkaamisen ja tulee n. 4 kk kuluttua kontrollikäynnille. Vapina poissa ja nainen voi hyvin. Unen laatu on edelleen hieman huonoa. Aminohappovajeen takaa paljastui nyt myös raudan puute, joka ei näy verikokeilla. Myös B-vitamiineista todettiin muiden imeytyneen, mutta B6 oli yksin jäänyt matalaksi. Näitä lisää ja jäämme odottamaan myös unen laadun paranemista.